sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Helenan hedelmäpuuro

Tämän kevään asun taas vaihteeksi Pohjois-Karjalassa, eräässä kommuunissa, jossa asuin myös tämän blogin alkuvuosina. Nostalgiaa! Täällä keittiö on aina pirun kylmä talvisin, joten kuin huomaamatta olen siirtynyt raakapuuroista taas kaurapuuroon.

Lähes aina, kun olemme Ollin siskon luona, hän keittelee aamulla ihanaa hedelmäpuuroa. Harvemmin tulee nykyään tehtyä ihan tavallista kaurapuuroa, koska tämä on niin hyvää. Kiitos Helena! :)


HELENAN HEDELMÄPUURO
kahdelle

5 dl vettä
3 dl kaurahiutaleita
suolaa
kourallinen rusinoita
kourallinen taateleita
omena
banaani

Laita kattilaan vesi, taatelit ja rusinat. Kiehauta ja lisää kaurahiutaleet ja paloiteltu omena. Anna pari minuuttia tai kunnes kaurapuuro on valmista. Pilko joukkoon paloiteltu banaani. Nauti esim. soijamaidon ja mehukiisselin kanssa!

sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Aurinkoista pääsiäistä!


Imeltämällä makeutettu luomumämmi maistuu parhaalta kera ison turauksen Alpron vaniljakastiketta ja soijamaitoa. Pääsiäissuklaaksi sopii Rainbow'n uusi minttukrokanttisuklaa. Mukavaa lomaa!

lauantai 7. huhtikuuta 2012

Soijasuikaleita hapanimeläkastikkeessa

Soijasuikaleista ei ole ollenkaan niin vaikeaa valmistaa maukasta ruokaa kuin mitä usein kuulee päivittelevän: "En vaan saa niistä ikinä hyvän makuisia". Joissain kastikkeissa soijasuikaleet toimivat erityisen hyvin, ja yksi niistä on hapanimeläkastike.

Soijasuikaleiden maustamisen salaisuus on yhdistelmä eri vaiheita: ensin suikaleet keitetään vedessä, joka on maustettu soijakastikkeella tai kasvisliemikuutiolla. Tämän jälkeen suikaleet valutetaan ja joko uppopaistetaan tai paistetaan öljyssä paistinpannulla soijakastikkeen (ja muiden haluttujen mausteiden) kera. Suikaleet lisätään loppuvaiheessa varsinaiseen kastikkeeseen, jossa ne vielä imevät makuja. Tärkein vaihe lienee kuitenkin tuo paistaminen.

Soijasuikaleet ovat maukas ja hyvä proteiininlähde, joista saa ruokaan hyvän tekstuurin. Tämäkin kastike muistuttaa ulkonäöllisesti hieman jotain "possua hapanimeläkastikkeessa".


SOIJASUIKALEITA HAPANIMELÄKASTIKKEESSA
4-5:lle

1 dl sokeria
1 dl valkoviinietikkaa
2 rkl soijakastiketta
3 rkl tomaattipyrettä tai ketsuppia
1 prk ananaspaloja mehuineen
1 dl vettä

2 rkl vehnäjauhoja + 1 dl vettä suurustamiseen

Sekoita kaikki ainekset keskenään, keitä pari minuuttia. Sekoita jauhot veteen ja lisää kastikkeeseen sekoittaen. Keitä, kunnes soosi suurustuu hieman.

parin nyrkin kokoinen kimpale kaalia
4 sipulia
3 porkkanaa
1 punainen paprika

Pilko kaali, sipulit, porkkana ja paprika ohuiksi suikaleiksi. Paista sipulia ja kaalia öljyssä, kunnes ne ovat pehminneet. Lisää porkkanat, kypsennä aldente, ja lopuksi pyöräytä paprikat joukkoon. Sekoita hapanimeläkastike vihannesten joukkoon. Lisää myös paistetut ja maustetut soijasuikaleet (ohje tämän postauksen alkupuolella).

Tarjoile riisin kera.

Muita hyviä soijasuikaleenkäyttötapoja:



Soya limonello
Tortillat
Intialaishenkinen soijakorma
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...